Zonnepanelen

Zonnepanelen

U ziet het steeds vaker in het straatbeeld, zonnepanelen geplaatst op daken van woningen. De zon is namelijk een bron van energie welke zich eenvoudig laat winnen. Het ene zonnepaneel is echter het andere niet. Veel van de geplaatste zonnepanelen zijn goedkopere (Chinese)  panelen welke een lager rendement hebben dan de A-kwaliteit panelen. Turific installeert daarom alleen A-kwaliteit panelen, deze panelen hebben een coating welke ervoor zorgt dat onder iedere invalshoek de meeste straling opgevangen word en weerkaatsing tot een minimum beperkt wordt. Ook zorgt deze coating ervoor dat vuil bij een regenbui van het paneel afspoelt. Het draait dus niet alleen om het aantal panelen (m2) maar ook om het rendement van de panelen!

Omvormers

Ook de omvormer bepaalt het rendement van de Photovoltarisch (PV) installatie. Turific installeert alleen omvormers van hoge kwaliteit. Deze omvormers kunnen hoge rendementen behalen en zijn voorzien van diverse veiligheden die een veilig gebruik van uw PV installatie mogelijk maken. Ook bestaat er de mogelijkheid om deze omvormers te koppelen aan uw pc of smartphone zodat u realtime kunt inzien wat u terug levert aan het net.

Daarnaast bieden wij ook oplossingen aan die gebruik maken van power optimizers (o.a. SolarEdge). Door gebruik te maken van power optimizers kan in sommige gevallen een nog hoger rendement gehaald worden en is het monitoren van de PV installatie nog eenvoudiger. Daarnaast brengen power optimizers een stuk veiligheid met zich mee, als de omvormer is uitgeschakeld word het voltage per power optimizer teruggebracht naar 1 Volt. Hierdoor kan er veilig aan de zonnepanelen installatie gewerkt worden.

Conclusie

Als u offertes vergelijkt van verschillende aanbieders in zonnepanelen moet u niet alleen kijken naar het aantal panelen wat er geplaatst maar ook het rendement van deze panelen. Kijk daarom dus goed naar het netto Watt piek vermogen van de zonnepanelen, het kan zomaar zijn dat een installatie met minder panelen meer energie opwekt doordat het rendement van de panelen hoger is! Ook is de kwaliteit van de omvormer is bepalend voor de hoeveelheid terug geleverde energie, veel goedkopere omvormers hebben grote verliezen waardoor niet alle energie die opgewekt wordt door de zonnepanelen daadwerkelijk terug geleverd wordt aan het net.

Turific installeert A-kwaliteit panelen en omvormers waardoor u bij ons de panelen WEL binnen 10 jaar terugverdient en een levensduur kunt verwachten van 25 tot 30 jaar.